Τι χρειάζεται για να έχετε τη δική σας ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για να έχετε τη δική σας ιστοσελίδα

Ο κάθε άνθρωπος καθώς και η κάθε εταιρεία, πλέον έχουν τη δική τους παρουσία στο διαδίκτυο με μια ιστοσελίδα. Είτε θέλουμε την ιστοσελίδα για να παρουσιάσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας είτε την θέλουμε ως blog για να γράφουμε ό,τι σκεφτόμαστε, το σίγουρο είναι ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι και εταιρείες κατασκευάζουν ιστοσελίδες για δική τους χρήση!

Πως όμως μπορούμε να έχουμε μια διαδικτυακή παρουσία; Τι πράγματα χρειάζονται; Πάμε να τα δούμε αναλυτικά..

Για αρχή, θα πρέπει να έχετε ένα domain name. Το domain, είναι το όνομα της ιστοσελίδας σας. Το google.gr είναι ένα domain όπως το xxx.gr είναι το όνομα αυτού του blog!

Μέσα από το domain, όποιος το πληκτρολογεί θα κατευθύνεται αμέσως προς τη δική σας ιστοσελίδα, αφού γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις όπως ενημέρωση nameservers,κ.ο.κ. – αυτά είναι πράγματα που θα τα δούμε πιο μετά.

Απόκτηση domain – από που

Τόσο για την απόκτηση-κατοχύρωση του domain σας όσο και για τις υπηρεσίες web hosting που θα χρειαστείτε, σας προτείνουμε να συνεργαστείτε με την εταιρεία tophost που προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις hosting & domain. Μέσα από αυτήν την εταιρεία, που είναι η κορυφαία στο είδος της στην Ελλάδα, μπορείτε να έχετε τόσο το όνομα χώρου – domain όσο και την φιλοξενία της ιστοσελίδας σας. Εάν μάλιστα κάνετε παραγγελία και τα 2 μαζί, από την εταιρεία, τότε η ίδια θα σας ρυθμίσει όλους τους παράγοντες όπως nameservers, a records,κτλ.

Για να μην μπερδεύεστε και να μην αγχωθείτε, σας προτείνουμε να αφήσετε όλες τις υπηρεσίες διαδικτύου σε μια εταιρεία, ώστε να τα φτιάξει όλα αυτή!

Αγορά πακέτου web hosting

Όπως είπαμε και πιο πάνω, η προτεινόμενη εταιρεία για αγορά πακέτου hosting είναι η tophost. Έχει αρκετά πακέτα για να επιλέξετε – σας προτείνουμε οποιοδήποτε πέρα από το πρώτο(και θα σας εξηγήσουμε πιο κάτω το γιατί). Η αγορά γίνεται εύκολα online μέσα από φόρμα παραγγελίας και η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε μέσω κάρτας είτε μέσω κατάθεσης σε λογαριασμό. Το πακέτο ενεργοποιείται άμεσα, αμέσως μετά την πληρωμή.

Μπορείτε να δείτε όλα τα πακέτα web hosting στο http://www.webhostinggreece.gr/

* Γιατί να αποφύγετε το πρώτο πακέτο:

Το πρώτο πακέτο είναι ιδανικό μόνο για στατικές ιστοσελίδες html. Δεν υποστηρίζει δυναμικές σελίδες php ούτε βάσεις δεδομένων mysql. Επίσης, στο πρώτο πακέτο δεν υπάρχει δυνατότητα για τον κατασκευαστή ιστοσελίδων – sitebuilder. Αυτό σημαίνει ότι χάνεται την πρόσβαση σε ένα σημαντικό εργαλείο, το οποίο σας επιτρέπει να κατασκευάσετε εντελώς δωρεάν τη δική σας ιστοσελίδα.

Τι άλλο θα χρειαστείτε για την ιστοσελίδα σας

Εάν αγοράσετε τόσο πακέτο web hosting όσο και domain name από τον ίδιο πάροχο, τότε – εάν το ζητήσετε – θα σας κάνουν αυτοί όλες τις ρυθμίσεις που χρειάζονται. Αν από την άλλη έχετε αγοράσει από αλλού το πακέτο web hosting και από αλλού το domain, τότε θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες αλλαγές στους nameservers του domain. Όταν αγοράσετε το πακέτο hosting, θα σας έρθει ένα email σχετικά με τους nameservers(συνήθως 2). Αυτούς πρέπει να τους εισάγετε στις ρυθμίσεις του domain σας. Από την στιγμή που θα το κάνετε, μέσα σε 12-72 ώρες το domain σας θα παίζει από τον νέο πάροχο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *